Over ons

luchtfoto KIG

WIE WE ZIJN EN WAT WE DOEN

K.I.G. Heerenveen b.v. is een machinefabriek die gespecialiseerd is in vervaardigen van klant specifieke apparaten zowel enkelstuks als ook in kleine seriegrootte, waarbij diverse technieken worden gecombineerd. Zo bestaan er binnen het bedrijf verschillende disciplines namelijk staalbouw, verspanen, assemblage, hydrauliek en elektrotechniek. Het eindproduct wordt Turn Key afgeleverd. 

K.I.G. Heerenveen heeft zowel ontwikkeling, engineering, productie, assemblage als service onder één dak. Hierdoor zijn de lijnen en levertijden kort, kunnen we maatwerk leveren en snel anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en technieken. KIG werkt als co-maker samen met IDH (engineering), Roodberg (boathandling), Mondial Rides (attracties), Normag (HDD) en Tracta (specials).

team

TEAM    

K.I.G. Heerenveen is een flexibele organisatie waarbij de communicatielijnen tussen ontwerpafdeling, bedrijfsleiding en productie kort zijn gebleven, waardoor we adequaat kunnen inspelen op wensen van de opdrachtgevers. Bij K.I.G. Heerenveen werken meer dan 100 mensen, van engineering tot coating, van manufacturing tot assemblage. Techniek in alle facetten.

Geïnteresseerd? Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ons team kunnen versterken! Vind jouw uitdaging bij K.I.G. Heerenveen. Klik hier voor vacatures.

werkplaats

HISTORIE

In 1936 begon Jisk Knijpstra als autosloper. Een rijke historie, een hoge standaard, ontstaan uit liefde voor het ambacht. Bijna 85 jaar later staat inmiddels de derde generatie Knijpstra aan het roer van deze machinefabriek. Gespecialiseerd in het vervaardigen van klantspecifieke apparaten die internationaal bekend staan om hun kernwaarden kwaliteit, duurzaamheid en gebruikersgemak.

NEN logo TÜV

KWALITEIT

De kwaliteitsbewaking van ontwerp en productie garanderen we met geavanceerde engineering software en de inzet van interne controle- en kwaliteitssystemen. Tevens zijn wij  NEN-EN 1090 gecertificeerd. Bij de productie wordt veelvuldig samengewerkt met diverse keuringsinstanties waaronder de TÜV.

SBB logo

ERKEND LEERBEDRIJF

K.I.G. Heerenveen is een SBB erkend leerbedrijf. Tevens zijn wij partner in het OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking.